Wat is een goed moment om als interim financial aan de slag te gaan?

...


Talent Enterprise

Wat is een goed moment om als interim financial aan de slag te gaan?

Speel je al enige tijd met het idee om als interim financial aan de slag te gaan? De stap om je goed betaalde zekerheid van een vaste baan achter je te laten en zelfstandig aan de slag te gaan kan best een drempel zijn. Toch is de vraag naar finance professionals zelden zo groot geweest als op dit moment en zorgt deze krapte op de arbeidsmarkt ervoor dat het momenteel voor finance professionals interessant kan zijn om de overstap te maken naar het werken op interim basis.

Waarom de overstap maken naar het werken als interim financial?

Er zijn een aantal voordelen aan het werken op interim basis als finance professional. Neem bijvoorbeeld de afwisseling. Doordat je op projectbasis werkt, zie je binnen relatief korte tijd veel verschillende bedrijven en branches. Hierdoor is bovendien je leercurve stijl: van ieder bedrijf neem je kennis en nieuwe ervaringen mee naar een nieuwe opdrachtgever (en laat je de dingen die je minder aanspraken achter je).

Wanneer in je finance carrière kun je het best de overstap maken naar interim werk?

Er is natuurlijk niet een generiek moment in de carrière van een finance professional dat als beste moment kan worden aangemerkt om de switch naar finance interimmer te maken. Toch is het handig wanneer je al enige jaren ervaring op je CV hebt staan, waarmee je opdrachtgevers niet alleen kunt overtuigen van jouw kwaliteiten, maar je bovendien in aanmerking komt voor de echt interessante opdrachten die jou ook verder helpen in je finance carrière.

Uiteraard kun je ook aan de slag als interim finance professional op het moment dat je juist al een groot deel van je carrière voor een werkgever hebt gewerkt. Wij zien echter wel vaak dat de meeste kandidaten na 3 tot 10 jaar ervaring binnen de finance wereld aan de slag willen gaan als interim financial. Hoe langer je ervaring, hoe meer je als een echte specialist op een bepaald gebied kunt worden ingezet voor organisaties.

Past werken als interim finance professional bij jou?

Om als interim financial aan de slag te gaan, is het belangrijkst natuurlijk dat het je leuk lijkt om regelmatig van werkgever te switchen. Zie je er tegenop om zelf opdrachten te moeten binnenhalen? Een recruitmentbureau zoals Talent Enterprise neemt deze uitdaging voor je uit handen, waardoor jij je met name kunt focussen op de aspecten van werken als zelfstandige die je zo aanspreken.

Als persoon is het fijn als je flexibel bent en je je snel thuis voelt binnen een nieuwe functie. Op die manier kun je snel van toegevoegde waarde zijn op je interim plek. Ook helpt dit jou om snel je draai te kunnen vinden bij telkens wisselende opdrachtgevers.

Wat betekent werken als interim financial voor je carrière?

We horen wel eens het bezwaar van finance professionals dat ze bang zijn dat er geen weg terug is naar het hebben van een vaste werkgever wanneer ze eenmaal begonnen zijn met interim werk. Dit kan inderdaad lastiger zijn wanneer je een groot deel van je carrière als interim financial hebt gewerkt. Is dit niet het geval? Dan levert de vele ervaring die je in korte tijd op doet vaak juist een voordeel op ten opzichte van andere kandidaten op het moment dat je weer voor een vaste baan zou solliciteren. Ook helpt het je om binnen relatief korte tijd te ontdekken welk type functie binnen finance en welke branche het best passen bij jou.

Wil je meer weten over het werken als interim financial en wat de mogelijkheden zijn voor jou? Wij gaan graag vrijblijvend een keer met je koffie drinken!