Werken bij het IT Recruitment Team

...


Talent Enterprise

Werken bij het IT Recruitment Team

-Juli 2019-

“Hoe is het om te werken bij Talent Enterprise?” Die vraag legden we voor bij het jongste team binnen de organisatie. Het IT recruitment team, bestaande uit Anne en Anouk die hard op zoek zijn naar een bondgenoot om hun team te versterken. Bondgenoot, ja – dat lijkt het meest toepasselijke woord voor hoe de twee met elkaar samenwerken om de crème de la crème van de IT professionals te vinden en enthousiasmeren voor opdrachtgevers in allerlei verschillende branches.

Beleef zoveel mogelijk samen

“Onze samenwerking kenmerkt zich eigenlijk met name door te proberen alle momenten samen te beleven,” geeft Anouk aan. “In recruitment voelt je baan vaak echt als een rollercoaster. Zo kun je op maandag jouw week euforisch beginnen, omdat je een plaatsing hebt. Terwijl je er op donderdag even helemaal doorheen zit, omdat het maar niet wil lukken en je niet opschiet met het ‘searchen’ naar een geschikte kandidaat voor een functie.”

Van succes naar misère en weer terug

Van succes naar misère, en weer terug, zo vatten Anouk en Anne hun werk treffend samen. Beiden geven aan dat het werk door die onvoorspelbaarheid extreem spannend is, maar dat het wel belangrijk is om hier goed mee om te gaan. “Door onze bevlogenheid in het vak voelt het soms alsof Anne en ik in een soort special force zitten”, vertelt Anouk lachend. Wij doen er alles aan om tevredenheid na te streven voor alle betrokkenen.

Maar juist doordat het IT recruitment team alles met elkaar deelt en de taken ‘eerlijk’ opsplitst, is hun band ook zo hecht en is het erg gezellig op kantoor. “Er staat vaak muziek op en we kunnen helemaal dubbel liggen van het lachen doordat we aan één blik genoeg hebben wanneer er zich iets grappigs of gênants voordoet.”

Ambitie en ondernemersinstelling

Dat lol en ambitie prima samengaan bewijzen de dames als geen ander. “Het leuke aan werken bij Talent Enterprise is dat het veel minder gericht is op KPI’s, targets, hiërarchie en jezelf over de kop werken. We zijn heel zelfsturend en we stellen onze eigen targets.” Zo brainstormen ze vaak samen over hoe ze een uitdaging zullen gaan aanpakken. “Dat is het leuke aan dit vak”, vertelt Anne, “je krijgt binnen de organisatie veel mogelijkheden en kansen om zelf een strategie en aanpak te bedenken.”

Aan de targets koppelen ze incentives, zoals een lunch of een kookcursus. “We zijn gek op lekker eten, dus geregeld doen we daar iets mee. Al hebben we nu ook een doel staan waaraan een wintersport vakantie gekoppeld is…”. Omdat Talent Enterprise een kleine en persoonlijke organisatie is, zijn er geen support afdelingen om op terug te vallen. “We bedenken daarom alles zelf: zoals leuke cadeautjes die kandidaten krijgen wanneer ze starten, of neem bijvoorbeeld onze marketing. Je gaat meer zelf doen, werkt met mensen van andere bedrijven samen, waardoor je van allerlei vakgebieden veel mee krijgt. Ik voel me vaak een soort ondernemer,” vertelt Anouk enthousiast.

Wanneer je start binnen het IT recruitment team

Anne versterkt Anouk sinds enkele maanden en is nieuw in het recruitment vak. “Anouk heeft me echt letterlijk op sleeptouw genomen”, vertelt ze. “Ze heeft me betrokken bij alles wat ze doet en nam me al snel mee naar bijna al haar afspraken. Zo zie je alles direct van alle kanten en leer je snel.” Anouk vult aan: “Weet je, ons werk is geen hogere wiskunde. Gelijkwaardigheid vind ik heel belangrijk, dat we elkaar ondersteunen waar nodig en van elkaar leren. Er is veel competitie, maar niet binnen het team. Toch kan het, zeker als je net start, lastig zijn omdat je moet werken aan een netwerk en daarom zelf niet altijd je toegevoegde waarde direct inziet. Ik vind het daarom belangrijk om een sfeer te creëren in het team waarin fouten gemaakt mogen worden en teamleden vertrouwen leren krijgen in zichzelf. Want dat is uiteindelijk wat je succes maakt of breekt in deze wereld.”

De persoon die hun team komt versterken willen Anne en Anouk dan ook op eenzelfde manier inwerken. “We werken in een super commerciële omgeving, maar proberen alles te doen om de sfeer ontspannen te houden.” Zo werken ze ook samen met hun kandidaten en opdrachtgevers. “We zijn heel transparant en proberen ons met name te focussen op het opbouwen van een goede band met mensen. Als team van twee jonge meiden zijn we redelijk uniek in deze mannenwereld, maar we bewijzen onze kennis van zaken en toegevoegde waarde altijd al snel.”

“Wij willen eigenlijk nog zoveel meer. Talent Enterprise heeft niet één gezicht, want kandidaten schakelen met ons en niet per sé met de organisatie Talent Enterprise. Marketing proberen we daarom ook met name in te zetten als ‘personal branding’. We staan bekend als dé experts binnen de markt waarin we zitten!” sluiten ze breed lachend af.

Heb jij interesse om Anouk en Anne te komen versterken in het bereiken van hun doelstellingen en waarmaken van hun ambities? Bekijk dan hier de openstaande vacatures.