Waarom je moet nu de overstap moet maken naar Interim Finance Professional

...


Talent Enterprise

Waarom je moet nu de overstap moet maken naar Interim Finance Professional

Steeds meer bedrijven zijn op zoek naar een tijdelijke finance professional om hun financiële afdeling te versterken. Organisaties groeien, lanceren grote projecten, collega’s vertrekken of hebben een probleem dat snel opgelost moet worden. Daarbij worden hooggekwalificeerde finance professionals steeds schaarser, waardoor bedrijven capaciteitsproblemen oplossen middels interimmers. In sommige gevallen zoeken bedrijven juist een interim finance professional met specifieke kennis; om bijvoorbeeld hun financiële processen te optimaliseren, een systeem te implementeren of een specifiek project te realiseren. Er is dus genoeg vraag naar interim financials en de verwachting is dat de vraag de komende jaren alleen maar toeneemt. Denk je na om je vaste baan in te ruilen voor een carrière als interim-professional? Wij vertellen je waarom je nu moet overstappen naar Interim Finance Professional!

Veel afwisseling als Interim Finance Professional

Als Interim Finance Professional is het werk nooit saai, want er is veel afwisseling in de werkzaamheden en omgeving. En veel afwisseling geeft energie! Je hebt namelijk als interim-professional de mogelijkheid om bij verschillende opdrachtgevers en met verschillende projecten aan de slag te gaan. Je kunt voor een start-up werken en vervolgens aan de slag gaan bij een grote corporate. Een bedrijf in de zorgsector ondersteunen in hun financiële bedrijfsvoering en de volgende opdracht doen bij een commerciële instelling; elke organisatie brengt zijn eigen uitdagingen met zich mee. De afwisseling zorgt ervoor dat je jouw kennis en ervaring kunt toepassen in verschillende omgevingen. Je wordt als Interim Finance Professional bij veel onderdelen betrokken, waardoor je over veel onderwerpen kunt meedenken en discussiëren.

Mogelijkheid om te ontdekken wat bij je past

Door de afwisseling van opdrachtgevers en opdrachten krijg je de unieke mogelijkheid om te ontdekken welke expertise, organisatiecultuur of sector bij jou past. Je kunt je binnen het financiële vakgebied breed oriënteren en bij veel bedrijven ‘een kijkje in de keuken nemen’. Bovendien kun je aan de slag gaan met afwisselende vraagstukken om de verschillende kanten van de financiële bedrijfsvoering te ontdekken. Dit zorgt er niet alleen voor dat je kunt achterhalen waar je passie ligt, maar ook dat je je breed ontwikkelt en groeit als financial.

Steile leercurve op professioneel en persoonlijk vlak

De afwisseling in het werk van Interim Finance Professionals zorgt ervoor dat je je snel en breed kunt ontwikkelen. Door als interimmer op projectbasis aan de slag te gaan, wordt je  steeds opnieuw uitgedaagd en geconfronteerd met nieuwe financiële problemen. Op deze manier kun je brede ervaring opdoen, die veel diepgaander is dan bijvoorbeeld accountancy. Zeker voor Finance Professionals die door willen groeien van bijvoorbeeld financial control naar business control of project control is een functie als Interim Finance Professional een manier om snel, veel te leren. Bovendien zorgt de afwisseling niet alleen dat je kunt groeien op professioneel vlak, maar ook op persoonlijk vlak. Als Interim Finance Professional ga je aan de slag voor verschillende opdrachtgevers, waardoor je moet omgaan met verschillende organisatiestructuren, bedrijfsculturen en managementstijlen. Hierdoor ontwikkel je vaardigheden, zoals aanpassingsvermogen, communicatieve vaardigheden en stressbestendigheid. Je ontwikkelt belangrijke soft skills in een stroomversnelling en deze vaardigheden worden steeds belangrijker binnen het financiële vakgebied.

Meer vrijheid en een groter netwerk

Misschien wel één van de grootste voordelen van werken als Interim Finance Professional is de vrijheid die de functie met zich mee brengt. Je kunt namelijk zelf kiezen welke opdrachten je doet, geheel afgestemd op jouw ambities en doelen. Wil je je bijvoorbeeld ontwikkelen van financial control naar business control? Dan kun je kiezen voor opdrachten en projecten die aansluiten bij dat doel. Je hebt controle over jouw loopbaan en dat brengt een stuk ondernemerschap én het bijbehorende gevoel van vrijheid met zich mee. Daarnaast zorgt de afwisseling van opdrachten en opdrachtgevers ervoor dat je jouw kennisnetwerk van specialisten gemakkelijk kun vergroten. Je hebt in deze functie contact met veel verschillende mensen in jouw werkgebied, wat jouw toegang tot mogelijkheden, informatie, advies en ondersteuning vergroot. Bovendien is een groot netwerk een bron van nieuwe perspectieven en ideeën, wat bijdraagt aan jouw ontwikkeling, professionaliteit en effectiviteit.

Op zoek naar een nieuwe positie als Interim Finance Professional

Regelmatig zoeken wij, voor opdrachtgevers in diverse branches, kandidaten voor verschillende interim-functies, zoals interim finance manager, interim business controller, interim accounting medewerker of interim project controller. Nieuwsgierig geworden, toe aan een nieuwe opdracht of wil je eens sparren over de mogelijkheden? Wij helpen jou graag! Neem gerust contact met ons op!