Ideeën voor een Coronaproof kerstfeest op werk

...


Talent Enterprise

Ideeën voor een Coronaproof kerstfeest op werk

Hup, Sint en Piet zijn weer uit het land en dat maakt dat we aftellen naar de KERST! Voor veel mensen de leukste tijd van het jaar. Ook zakelijk zorgt de kerstsfeer altijd voor een sociale tijd met klanten en collega’s. De kerstdiners, borrels, kerstpakketten en relatiegeschenken zijn typische zaken die bij de kerst horen.

Maar dit jaar zal het anders moeten.. Dat het jaar 2020 de boeken in zal gaan als een historisch jaar met veel sociale beperkingen is inmiddels een feit. Dat betekent ook dat wij met de collega’s van Talent Enterprise de kerst op afstand zullen vieren.

In deze blog willen wij originele ideeën delen die bedrijven helpt kerst 2020 onvergetelijk te maken. Bij deze ideeën is rekening gehouden met de voorschriften die vanuit de overheid zijn gegeven.

Drive in kerstshow

Wil jij een onuitwisbare indruk achterlaten bij collega’s en relaties? Bouw dan een leuke Drive In Kerstshow! Vanuit de auto is het ideaal afstand houden. Bedenk leuke en originele stops, zoals een hapje, een drankje, een persoonlijke boodschap van de directeur of een optreden. Hopakee het kerstpakket inladen en iedereen kan weer blij en tevreden naar huis rijden.

Dit idee vergt wat meer voorbereiding, maar het resultaat is het dubbel en dwars waard!

Digitale kerstborrel met collega’s

Er wordt wat af geborreld tijdens de kerstperiode. Maar niet dit jaar. Althans niet in een zakelijk face to face setting. Maar daar hebben wij een oplossing voor bedacht. Waarom niet een digitale kerstborrel met de collega’s van kantoor? Extra leuk wanneer er een flesje bubbels aan de deur wordt bezorgd.

En heb je een slokje te veel op.. Dan klap je gewoon de laptop dicht. Scheelt weer roddels in de wandelgangen. ?

“Hello” kerstdiner met collega’s op afstand

Dit ideetje hebben wij “gekopieerd” van de bekende maaltijdboxen van Hello Fresh. Het idee is om voor alle collega’s een kerstdiner maaltijdbox samen te stellen. Deze box laat je dan afleveren bij de collega’s thuis. Je spreekt af om op dezelfde avond de maaltijd te bereiden en gezamenlijk via een video call op te eten.

Met mini tricks de kerstsfeer upgraden

Om helemaal in de kerstsferen te komen hebben wij hier nog leuke mini tricks.

Zo kan je met alle collega’s de interne profielfoto’s veranderen naar leuke persoonlijke kerstfoto’s. Dat maakt de groepsapp een stuk gezelliger. Hier ook een oldschool trick. Verander je ringtone in een leuke kerstsong. De telefoon opnemen is nog nooit zo leuk geweest, hah! En de laatste. Schrijf elkaar kerstkaarten met een persoonlijk bericht. Een kaart zegt meer dan 1.000 woorden.

In deze bijzondere tijden hopen wij mensen op afstand het gevoel te geven samen te zijn. Want het gevoel van samenhorigheid is tijdens de kerstperiode extra belangrijk. Namens Talent Enterprise wensen wij iedereen een heel fijn Kerstfeest!