Het aantal Interim-opdrachten in Finance neemt weer voorzichtig toe

...


Talent Enterprise

Het aantal Interim-opdrachten in Finance neemt weer voorzichtig toe

De coronacrisis had onder andere tot gevolg dat een groot aantal Finance Interimmers zonder werk kwamen te zitten. Opdrachten werden ingetrokken, projecten werden stopgezet en een verlenging van de opdracht zat er nog maar voor weinig professionals in. Gelukkig zien we sinds enkele maanden een voorzichtige toename van het aantal aanvragen en trekt de arbeidsmarkt voor Interim Financials weer voorzichtig aan.

Hervatting finance-projecten na de coronacrisis

Ondertussen zijn er verschillende organisaties die weten hoe ze de (lange termijn) gevolgen van de coronacrisis tegemoet willen en gaan treden. Niet alleen na die eerste maanden, maar ook in de zomervakantie, hebben veel organisaties de tijd genomen om een nieuwe strategie te ontwikkelen. Een strategie die rekening houdt met een veranderende economie en onvoorziene gevolgen van de coronacrisis.

Als gevolg van de coronacrisis werden veel projecten (tijdelijk) stopgezet. Ondertussen zijn die projecten weer gestart of hervat. Denk hierbij aan de implementatie van nieuwe ERP-systemen, transformaties of digitaliseringsprojecten. Een laatste belangrijke focus in tijden van crisis ligt uiteraard bij de kostenbewaking, de kostenbeheersing en business control.

Bovenstaande in acht nemend betekent dit dat de meeste projecten op de vlakken business-, cost- en project control door zullen lopen. Het is immers belangrijk om alle financiële activiteiten goed in de gaten te houden en de vinger aan de pols te houden. Hiernaast zullen de nodige reorganisaties worden voortgezet of gestart.

Interim-opdrachten als gevolg van hoge werkdruk door corona

Een andere reden voor de toename van interim-opdrachten komt door de hogere werkdruk die door veel mensen ervaren wordt. Verschillende krantenkoppen lazen al dat overbelasting van werkenden dreigt. De toegenomen werkdruk (onder andere door ontslagen collega’s), minder scheiding van werk en privé en dan in sommige gevallen ook nog de zorg voor de kinderen, vormen een risico. Wanneer de werkdruk te hoog wordt, dan zullen organisaties in veel gevallen naar een tijdelijke oplossing zoeken. Een tijdelijke financiële kracht die zelfstandig kan starten, al snel van de hoed en de rand weet en slechts weinig tijd nodig heeft om ingewerkt te worden. Dit is waar de interimmers ook weer in beeld komen.

Heb jij als organisatie ook behoefte aan tijdelijke ondersteuning? Of ben je een Interim Financial en op zoek naar een opdracht? Neem contact op met Talent Enterprise en we brengen je binnen enkele dagen in contact met ervaren Finance Interimmers die op korte termijn kunnen starten of doen ons best een mooie opdracht te vinden!