5 Tips bij aanschaf van een kantoorhond

...


Talent Enterprise

5 Tips bij aanschaf van een kantoorhond

Het plezier van een hond gun ik iedereen. Voor mij was het een lang gekoesterde wens om een trouwe viervoeter te hebben die mij zou volgen bij alle stappen die ik zet. Lang heb ik gedacht dat deze wens niet uitvoerbaar zou zijn vanwege het werk wat ik doe. Een hond urenlang thuis laten zitten vind ik zielig.. Omdat het toch erg bleef knagen ben ik met mijn werkgever in gesprek gegaan.

Het resultaat? November vorig jaar was het eindelijk zo ver. Ik mocht een acht weken oude Labrador pup, met de naam Ollie, ophalen in Doornspijk.

Ollie is niet zomaar een hond ze is een echte KANTOORhond. Een volwaardige collega, met de functietitel Chief Happiness. Ze is de sleutelpersoon in de fijne werksfeer bij Talent Enterprise en heeft een neusje voor talent. Haar takenpakket is voor sommigen jaloersmakend en bestaat uit wandelen, spelen en slapen. Ze heeft géén targets en werkt zonder deadlines. Slechte dagen kent Ollie niet. Iedere dag staat zij vrolijk te kwispelen bij de deur en deelt zij opgewekt pootjes uit.

Omdat ik iedereen het plezier van een kantoorhond gun heb ik een blog geschreven met vijf tips bij aanschaf van een kantoorhond.

Tip 1 – Ga het gesprek aan met je werkgever

Deze keuze om een kantoorhond te nemen maak je niet alleen. Alle collega’s zijn bij dit proces betrokken. Want wat nou als iemand allergisch blijkt te zijn? Of iemand misschien erg bang is voor honden? Dit gesprek begint bij de werkgever. Leg het idee aan je werkgever voor. Vertel hem of haar de voordelen die een kantoorhond kent. Er zijn meerdere onderzoeken gedaan naar de positieve bijdrage die een kantoorhond heeft op de werksfeer, het verlagen van stress en daarmee terugbrengen van ziekteverzuim.

Tip 2 – Kies een passend hondenras

Er zijn gigantisch veel hondenrassen met elk eigen karakter eigenschappen. Het is daarom belangrijk dat je je verdiept in het gedrag van de verschillende rassen. Houd hierbij rekening met de werkomgeving. Werk je in een drukke kantoorruimte, buitenterrein of reis je naar verschillende locaties? Zelf heb ik heel bewust gekozen voor een Labrador, vanwege het lieve en gehoorzame karakter. Bij Talent Enterprise werken wij met verschillende collega’s op een werkvloer, waar ook klanten op afspraak komen. Het is daarom belangrijk dat Ollie vriendelijk is, niet blaft en goed luistert.

Tip 3 – Stem de opvoeding af

Voor het hebben van een fijne kantoorhond is opvoeding KEY!! Een hond spreekt géén Nederlands. Dus stem met de collega’s de commando’s af. Want voor een hond is af, liggen en plat niet het zelfde. Dit geldt ook voor het belonen en corrigeren. Probeer zo consequent mogelijk te zijn. Dit creëert duidelijkheid en zo weet de hond waar hij of zij aan toe is.

Tip 4 – Zorg voor een rustige plek

Zeker een pup heeft veel rust nodig. Jonge honden slapen zo’n 18 – 20 uur per dag. Zorg dus voor een rustige plaats voor de hond zonder al te veel prikkels. Het kan helpen om de bench in een hoek te zetten met een kleedje er overheen om het af te dekken. De bench is de plaats voor de hond om uit te rusten. Wanneer jij aan het werk bent ligt de hond lekker uit te rusten in de bench. Als een hond onvoldoende rust krijgt kan het prikkelbaar en gestrest raken. Ook is onvoldoende slaap slecht voor het afweersysteem van de hond, waardoor het vatbaar wordt voor ziektes.

Tip 5 – Voldoende beweging

Na al het slapen heeft de hond behoefte aan beweging. Zeker een pup moet vaak naar buiten om zindelijk te worden. Hoe lang het zindelijk worden duurt verschilt per hond, maar kan na aanschaf zo maar 6 – 10 weken duren. Tot die tijd betekent het dat je consequent om de 3 – 4 uur naar buiten moet en drie keer per dag een grotere ronde moet lopen. Geef je de hond niet voldoende beweging dan zal je dat snel genoeg merken. De hond kan dan onrustig worden en vervelend gedrag vertonen zoals slopen en binnen plassen.

Sta je op het punt een Kantoorhond aan te schaffen? Neem dan de tips nog even door. Zo kom je niet voor verrassingen te staan en kan je optimaal genieten van je de nieuwe harige collega! En als “ervaringsdeskundige” stel ik mijzelf beschikbaar voor vragen en advies.

Dit artikel is geschreven door Anouk Six, Accountmanager IT bij Talent Enterprise.