Een nieuwe baan voor: Marcel

...


Talent Enterprise

Een nieuwe baan voor: Marcel

In deze eerste editie van ‘een nieuwe baan voor…’ spreken we met Marcel. Marcel is via Talent Enterprise aan een nieuwe baan gekomen. Hij zal beginnen als ‘teammanager data & insights bij Centralpoint. In zijn vorige rol als ‘operational lead data’ liep hij tegen bepaalde barrières aan wat betreft zijn persoonlijke ontwikkeling. Onze collega Anouk hielp hem op weg naar een nieuwe uitdaging.

Marcel, kandidaat, sollicitatie,

“Data is het bewijs of je het goed doet of niet”

Marcel is een data man in hart en nieren. Al vroeg in zijn carrière kwam hij in aanraking met big data. Tijdens het verrichten van diverse activiteiten in de e-commerce is hij de grote waarde van data voor bedrijven gaan inzien. Het brengt hem vreugde wanneer hij met zekerheid slimme beslissingen kan maken op basis van data. “Data is het bewijs of je het goed doet of niet’’.  Wel is het essentieel dat je ook op je intuïtie vertrouwt om zo een stukje creativiteit te behouden, zegt Marcel. “Data kan een eerste ingeving bevestigen, of ervoor zorgen dat je weer op een ander spoor wordt gezet’’.

Toe aan een nieuwe uitdaging in de IT

Ondanks dat hij veel plezier haalde uit zijn vorige job liep hij tegen een plafond aan qua persoonlijke ontwikkeling. Zijn taak was destijds het neerzetten van een goede projectorganisatie en het optimaliseren van processen binnen de data-afdeling. Na een periode hieraan te hebben gewerkt begon hij zich te realiseren dat het tijd was voor een nieuwe stap in zijn carrière.

Marcel was niet openlijk op zoek naar een nieuwe baan. Met een grote glimlach zegt hij dat het berichtje van onze collega Anouk op het juiste moment kwam. Anouk had de vacature al eerder met hem gedeeld, maar hij wees de vacature destijds af omdat hij nog te diep gevestigd zat in de materie van zijn vorige job. De timing van haar tweede berichtje was echter wel perfect!

“Ik heb mezelf kunnen laten zien zoals ik ben”

Marcel zegt regelmatig benaderd te worden door recruiters. Goede randvoorwaarden en een grote naam zijn voor Marcel secundair. Collega’s, bedrijfscultuur, en zijn eigen gevoel zijn voor hem uitgangspunten voor het kiezen van een nieuwe uitdaging. Bij Centralpoint zat dit allemaal goed. Inhoudelijk sloot de vacature goed aan op zijn wensen.

Hij heeft het gehele sollicitatieproces via Talent Enterprise als erg fijn ervaren. “In de gesprekken met Centralpoint was er direct een goede klik en heb ik mezelf kunnen laten zien zoals ik ben. Talent Enterprise zorgde voor een uitstekende begeleiding gedurende het proces.”

Hij vond de begeleiding van Anouk erg goed en ze verstrekte de juiste informatie voorafgaand aan het gesprek. Dit komt mede door de goede band die Anouk met Centralpoint heeft.

Centralpoint

In november begint Marcel binnen een nieuw team als teammanager data & insights bij Centralpoint. Hij geniet momenteel van een overbrugging waarin hij vakantieplannen heeft gemaakt met de familie. Zelf noemt hij dit een periode om even lekker te genieten en tot rust te komen voordat hij begint aan de volgende stap in zijn carrière.

We wensen Marcel veel succes toe bij Centralpoint!