Peter – de Zonnebloem

...
Talent Enterprise

Peter – de Zonnebloem

‘Hoe kun je mensen zo goed mogelijk inzetten?’, is een vraag die centraal staat bij De Zonnebloem. “Ik heb eigenlijk nooit ervaren dat kennis niet aanwezig is binnen een bedrijf, maar wel dat die niet wordt aangesproken”, aldus Peter Hawinkels, Manager Bedrijfsvoering van de Zonnebloem.

Veranderingen op de IT-afdeling

“Relatiebeheer is voor ons als goed doel enorm belangrijk. Van zowel de mensen die deelnemen aan onze activiteiten, als ook van onze donateurs hebben wij dan ook veel data en persoonsgegevens te beheren”. Omdat ook de wet- en regelgeving op dit gebied aan regelmatige veranderingen onderhevig is, wilde de Zonnebloem op dit vlak een professionaliseringsslag maken.

Samenwerking met Talent Enterprise

In samenwerking met Talent Enterprise vond Peter verschillende talenten om het team te versterken. In eerste instantie een interim IT manager. “Dit gaf ons de ruimte om samen rustig te zoeken naar een geschikte vaste IT teammanager.”

Daarnaast was er ook behoefte aan een functioneel beheerder, maar die bleek lastiger te vinden. Al vrij snel waren er een aantal kandidaten gevonden, maar de match met de vraagstelling zat er nog niet tussen. “Daarop hebben we de casus aangepast. Voor twee niche-kandidaten die door Anouk Six van Talent Enterprise waren geselecteerd, hebben we een traineeship te ontwikkelen. De kandidaten kunnen zich op die manier ontwikkelen tot functioneel beheerders.” De uiteindelijk gekozen kandidaten, waren dan ook één van de eersten die door Anouk waren aangedragen. “Dat vind ik tóch erg leuk, dat had ze goed gezien destijds”, lacht Peter.

Communicatie bij het vinden van nieuwe medewerkers

Ook over de communicatie met Talent Enterprise is Peter erg te spreken. “Er zit enorm veel energie in. Het is goed om te merken dat de mensen van Talent Enterprise – Anouk, Robbert – écht met plezier voor ons werken en hun schouders eronder zetten.”

Wat Peter prettig vond is dat Anouk altijd goed geïnformeerd was en snel kon schakelen aan de telefoon. “Ze weet direct waarover het gaat en is perfect op de hoogte van de casus. Dan voel je je herkend, als klant”, vertelt hij enthousiast.

“Ik ken de recruitmentwereld al lange tijd. Goede kandidaten zijn – haast letterlijk – goud waard. Het is fijn om te zien dat de mensen bij Talent Enterprise mee willen denken over wat je als goede doelenorganisatie voor verantwoordelijkheid hebt.