Gerard Lens – ProRail

...
Talent Enterprise

Gerard Lens – ProRail

“Bij Talent Enterprise zou ik mijn contracten op een bierviltje durven tekenen, maar goed.. dat mag niet van de wet”, vertelt Gerard Lens lachend. Daarom ondertekenen hij en Talent Enterprise keer op keer de contracten voor nieuwe opdrachten toch maar op de officiële wijze. Dat het qua vertrouwensband echter goed zit tussen deze interim administrateur en het recruitmentbureau mag duidelijk zijn.
Toen Gerard in 2001 in een advertentie van Talent Enterprise tegen kwam werkte hij al een tijd in de administratie en was hij toe aan iets nieuws. Werken op interim-basis was voor hem een bewuste keus: “Ik wil graag verrast blijven worden. Telkens een kijkje krijgen in de keuken van een andere werkgever vind ik heerlijk.”

Werken via Talent Enterprise

Door bij Talent Enterprise in loondienst te gaan wordt het zoeken naar nieuwe opdrachtgevers, het netwerken daarvoor en de administratie voor hem uit handen genomen, maar kan Gerard wel veel wisselende opdrachten doen. “Ik kan me focussen op het werk dat ik leuk vind, ben flexibel en kan voor veel verschillende opdrachtgevers werken, maar ik hoef me niet bezig te houden met de bijkomende zaken die minder goed bij me passen. Ik vind deze vorm van samenwerken ideaal”.
Bij zijn vorige detacheringsbureau vond hij niet de persoonlijke toewijding en wederzijdse interesse waar hij naar op zoek was. Bijna maandelijks had hij een afspraak met zijn contactpersoon, die zich vervolgens niet eens de inhoud van zijn contract voor een opdracht kon herinneren. “Nu bij Talent Enterprise spreek ik zo’n 2 tot 3 keer per jaar af met Pleun Lok of Jan Bosman voor lunch. Dan bespreken we of ik het naar mijn zin heb bij mijn huidige opdracht en eventueel welke mogelijkheden voor nieuwe opdrachten er zijn. Dat is voor mij ook voldoende; ik vind het fijn dat er vrijheid en een wederzijds respect en vertrouwen is.”

Veel verschillende opdrachtgevers

Inmiddels heeft Gerard al veel verschillende opdrachten via Talent Enterprise vervuld. “Het komt regelmatig voor dat een opdracht verlengd wordt of dat ik opnieuw bij een opdrachtgever word gevraagd. Dat is zowel voor mij als voor Talent Enterprise een groot compliment.” Zo ook Gerards huidige opdracht als interim administrateur bij ProRail, waar hij oorspronkelijk voor een periode van een half jaar aan de slag zou gaan, maar inmiddels als ruim 2,5 jaar bezig is.
Bij ProRail werkt hij aan verschillende projecten op administratief gebied, zoals de bouw aan een station in Assen, het vernieuwen van een stuk spoor in Groningen en het beter laten verlopen van de mensenstromen op station Schiphol. Gerard zorgt ervoor dat alle inkoop goed verloopt, de compliance goed aanbesteed wordt en dat het geld van de overheid, Schiphol of andere derde partijen binnenkomt.
“De laatste jaren heb ik veel contact gehad met Pleun. Hij is altijd persoonlijk geïnteresseerd en kijkt echt naar mij. Bij Talent Enterprise heb ik nooit het gevoel dat er met CV’s geschoven wordt, zoals dat bij andere bureaus wel eens gebeurt. Pleun weet wat ik leuk vind en voor welke opdrachtgevers ik het liefst werk en houdt daar altijd rekening mee. We kunnen elkaar altijd recht in de ogen kijken en weten van beide kanten waar we aan toe zijn. Wat mij betreft een hele fijne samenwerking.”

Heb jij interesse om net als Gerard via Talent Enterprise te werken voor wisselende opdrachtgevers? Neem dan contact met ons op!